Twee FTS-producties bekroond op Anima

Twee FTS-producties bekroond op Anima

Twee FTS-producties bekroond op Anima

Ook dit jaar bekroont Anima, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, de beste animatiefilms van het jaar. Geen live-editie deze keer, wel een volledig online programma. Op 19 februari maakte de organisatie de films bekend die in de prijzen vielen.

De Prijs voor Beste Belgische Kortfilm, geschonken door Sabam, mocht Nicolas Keppens in ontvangst nemen voor zijn film ‘Easter Eggs’ (Animal Tank). Dit is een mooie bevestiging na eerdere prijzen op het Kortfilmfestival Leuven en de selectie voor de Berlinale Shorts. De hoofdpersonages van de film gaan op zoek naar exotische vogels in een Chinees restaurant, in de hoop om met de verkoop ervan een mountainbike te kunnen aankopen. De stemmen werden ingesproken door Victor Polster, de hoofdrolspeler van ‘Girl’ en Rik Verheye, bekend van o.a. Callboys. Volgens het juryrapport is ‘Easter Eggs’ “een heel intelligente film waarin een grafisch sterk uitgewerkte, verontrustende en bizarre wereld geschapen werd”.

Hiernaast ging de Cinergieprijs naar de kortfilm ‘Monachopsis’ (Fabrique Fantastique) van Liesbet Van Loon. Monachopsis is de term voor het subtiele, maar aanhoudende idee je niet op je plaats te voelen. Het hoofdpersonage lijkt haar plek niet te vinden in deze wereld, noch met iemand te connecteren.

Alle winnaars van de verschillende competities zijn te consulteren op www.animafestival.be.