TERUGBLIK 2023 EN VOORJAAR 2024

Flanders Tax Shelter slaagde er in om haar groei van de voorbije jaren ook in 2023 verder te zetten: er kon een aangroei van tax shelter-fondsen van 8% t.o.v. 2022 worden opgetekend. Maar liefst 138 producties gingen in première of werden gereleaset in 2023, waaronder 13 kansmakers voor een Ensor of een Kastaar. Ontdek via deze link over welke producties het gaat.

Sinds haar oprichting financierde Flanders Tax Shelter meer dan 750 producties, met dank aan de steun en het vertrouwen van meer dan 1200 investeerders.
 
We kijken vol enthousiasme uit naar het nieuwe jaar 2024, waarin nieuwe investeerders, producties, samenwerkingen en uitdagingen ons pad zullen kruisen.
En met plezier zetten we onze samenwerkingen verder met bestaande investeerders en producenten: bedankt voor jullie vertrouwen!

Graag bieden we u een voorsmaak van enkele producties richting het voorjaar van 2024:

Op vrijdag 5 januari werd de langverwachte eerste aflevering van de telenovelle Milo uitgezonden op VTM, met Camille Dhont in de hoofdrol. Milo is een jonge vrouw met een buitengewone stem, die genoodzaakt is haar uitzonderlijke talent verborgen te houden voor de buitenwereld. Alleen door omwegen en leugens kan ze haar droom van een leven vol zang en muziek nastreven. Een van die omwegen? Een baan op de exclusieve popacademie Kosmos, waar vele beroemde popartiesten hun opleiding hebben genoten. Daar ontdekt de goedhartige en naïeve Milo al snel dat ze niet de enige is die met de waarheid speelt om een plaats in de spotlight te veroveren. De reeks wordt uitgezonden op VTM van maandag tot donderdag om 18.20 uur en nadien beschikbaar op VTM GO.

Op woensdag 10 januari kon u de start van de muzikale uitdaging van Stefaan Degand volgen in Maestro Degand op VRT CANVAS. Stefaan koestert de droom om ooit de vierde symfonie van Brahms te dirigeren: de volledige 40 minuten durende symfonie uit het hoofd, met het 80-koppige Belgian National Orchestra, in een uitverkochte Bozar. Hij krijgt nu de kans om die droom waar te maken, maar zal hij erin slagen de hele partituur uit het hoofd te leren? Zullen de professionele muzikanten van het orkest zijn amateuristische instructies aanvaarden? Kan hij de stress de baas?

Francisco Desir Schuster werd 21 jaar geleden te vondeling gelegd in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Op 8 maanden oud werd hij geadopteerd door zijn ouders, bij wie hij is opgegroeid tot wie hij vandaag is. Over zijn eerste levensmaanden heeft hij weinig informatie, maar hij heeft veel vragen over die periode. "Waar kom ik vandaan? Hoe oud was mijn moeder toen ik werd geboren? Heb ik broers of zussen? Leven mijn biologische ouders nog?" In Francisco Desir volgen we zijn zoektocht naar een ontbrekend stukje identiteit. De vierdelige documentaire is vanaf maandag 12 februari te volgen op VRT1.

Daarnaast gaan ook diverse podiumproducties in première in 2024:

  • Gaston & Leo – De Hommage Musical
  • De nieuwste zaalshow van Jens Dendoncker
  • Apocalyps van Henk Rijckaert
  • Goe Genoeg van Amélie Albrecht
  • De allereerste zaalshow van Jade Mintjens.