Roomies op Canneseries

Roomies op Canneseries

De VRT-serie Roomies is één van de drie Vlaamse series die geselecteerd is om internationaal te worden vertoond op de zesde editie van het seriesfestival Canneseries. Dit Franse festival, dat ambieert om voor series te worden wat het filmfestival van Cannes is voor film, loopt dit jaar van 14 tot en met 19 april.

Roomies is een humoristische fictiereeks waarin het verhaal wordt verteld van twintigers Bibi en Ama. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet. 

De fictiereeks ging in het najaar van 2022 in première op Film Fest Gent en is ondertussen één van de meest bekeken VRT MAX-originals. Roomies werd dan ook veelvuldig bekroond op het Gala van de Ensors en mocht zelfs een Kastaar! mee naar huis nemen.  De selectie voor Canneseries is dan ook de kers op de taart. 

Roomies is een productie van De Wereldvrede (bekend van o.a. Bevergem, Albatros, Lockdown) en werd gemaakt met steun van de tax shelter-maatregel van de Belgische wetgever via Flanders Tax Shelter. Bekijk het volledige seizoen via deze link.  Benieuwd naar andere genomineerden voor Canneseries? Ontdek ze hier.