Roomies & Nocturnus in première op Film Fest Gent

Roomies & Nocturnus in première op Film Fest Gent

Ook dit jaar gaan er opnieuw enkele van onze Flanders Tax Shelter-projecten in première op het Film Festival van Gent. Het startschot van het nieuwe filmseizoen zal gegeven worden in oktober. Film Fest Gent stelt bij zijn 49e editie een uitdagend programma voor met verschillende Oscarkandidaten. Het festival zet ook dit jaar sterk in op het samenbrengen en inspireren van actoren uit de filmsector.

Films in alle kleuren van de regenboog en essentiële verhalen die de LGBTQ+-gemeenschap in de kijker zetten over gelijkheid en het gebrek aan tolerantie. Roomies, de nieuwste fictiereeks van De Wereldvrede, gaat in première op 12 oktober in Kinepolis Gent. In deze reeks gaan 2 lesbische vriendinnen bij elkaar wonen op een appartement in Brussel. Ze hopen zichzelf daar te vinden. Bekijk alvast de trailer via deze link.  

Daarnaast is Nocturnus, een kortfilm van Krater Films, geselecteerd voor International Short Film Competition. Een wetenschapper probeert in de duisternis van de poolnacht licht te werpen op een opmerkelijk fenomeen: een Arctisch dorp in winterslaap. Ontdek hier de eerste beelden. De première vindt plaats op 14 oktober in Kinepolis Gent.

Ontdek het volledige programma van Film Fest Gent 2022 via deze link