Opnames Onder Vuur 3 gestart

Opnames Onder Vuur 3 gestart

Oostende staat weer in vuur en vlam. De cast en crew van Onder Vuur zijn onlangs gestart met de opnames voor het derde seizoen van deze succesreeks.

De eerste twee seizoenen konden op heel wat kijkers rekenen en het eerste seizoen scoorde ook internationaal op Netflix. Net als in de vorige seizoenen worden spectaculaire interventies van de brandweer gecombineerd met menselijke verhalen, gebracht door een sterke Vlaamse, diverse cast die bestaat uit gevestigde waarden en nieuwe gezichten.

Het nieuwe seizoen van Onder Vuur start ongeveer een jaar na het vorige. Post Oosteroever is samengesmolten met Post Noordhoek uit Wenduine en krijgt hierdoor eindelijk de broodnodige versterking van vier nieuwe, jonge krachten: alleenstaande moeder Cassia (Anushka Melkonian), strikte adjudant Pieter (Vincent Van Sande), topchauffeur Nouri (L'Hamiti Izzy Ismael) en tattoo-artieste Jade (Ellen Sterckx). Deze nieuwe lichting brengt heel wat leven in de brouwerij. Maar hierdoor durft het wel al eens knetteren met de oude garde. Dat zijn extra kopzorgen voor luitenant Dominique (Lien De Graeve), zeker wanneer Orlando (Louis Talpe) onverwacht terugkeert uit Zweden en het extra moeilijk heeft met de nieuwe wind die door de kazerne waait.

Maar het wordt Post Oosteroever pas echt heet onder de voeten wanneer een jongeman dood teruggevonden wordt na een interventie. Diens invloedrijke vader Lorenz Lefever (Wim Willaert) klaagt de kazerne aan. Dominique staat onder druk en ook het hele team krijgt het zwaar te verduren wanneer de publieke opinie zich tegen Post Oosteroever keert. De gemoederen raken oververhit en Dominique dreigt het vertrouwen van haar troepen en het stadsbestuur te verliezen. Tot overmaat van ramp wordt het team het doelwit van de wraakplannen van een onbekende ...

Het derde seizoen zal in het najaar 2024 te zien zijn op VRT 1 en VRT MAX. Voor wie écht niet kan wachten, zal de reeks voordien beschikbaar zijn via Streamz.

Bron: https://www.vrt.be/nl/over-de-vrt/nieuws/2023/05/25/hoe-ver-ga-je-om-een-leven-te-redden-opnames-derde-seizoen-ond/