HOLY ROSITA OPENT FFO24

HOLY ROSITA OPENT FFO24

Filmfestival Oostende (FFO) opent traditiegetrouw met een Vlaamse productie. Op vrijdag 26 januari staat de wereldpremière van 'Holy Rosita' op de agenda, het langspeelfilmdebuut van regisseur Wannes Destoop.. Een meeslepend verhaal over een vrouw die, buiten de verwachtingen van de maatschappij, moeder wil worden.

Rosita, een vrolijke en geliefde vrouw, koestert een intense kinderwens. Haar omgeving acht dit echter onverantwoord, omdat ze nauwelijks voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden. De film nodigt het publiek uit om na te denken over maatschappelijke normen en vooroordelen, en brengt een inspirerend verhaal over zelfvertrouwen en de kracht van liefde. Voor regisseur Wannes Destoop is de film geslaagd als het publiek na afloop een meer genuanceerd beeld heeft van Rosita's kinderwens.

Destoop heeft al eerder prijzen gewonnen, waaronder de Juryprijs op het filmfestival van Cannes in 2011 voor de kortfilm 'Badpakje 46' én de prijs voor Beste Kortfilm op het filmfestival van Amiens in 2015 voor 'Billy the Bully'. Beide films waren ook al te zien op het Filmfestival Oostende. In 2020 bracht Destoop zijn televisieserie 'Albatros' uit, waarmee hij de Prix Europa won voor Beste Europese TV Fictieserie. Nu voegt hij daar met trots 'Holy Rosita' aan toe, waarvoor hij opnieuw afzakte naar Oostende.

'Holy Rosita' is geselecteerd voor de LOOK!-competitie, waarin een vakjury de meest visueel verbluffende verhalen bekroont. Deze films dienen absoluut op groot scherm bekeken te worden. Het camerawerk van director-of-photography Dries Delputte maakt kans op de prijs voor 'Beste Film'.

De film barst ook van (nieuw) acteertalent. Daphne Agten en Cilou David maken hun filmdebuut en Janne DesmetMieke De Groote en Delfine Bafort vervolledigen de cast. ‘Holy Rosita’ is een productie van Gilles CoulierGilles De Schryver en Wouter Sap voor productiehuis De Wereldvrede en kwam tot stand met de tax shelter-maategel van de Belgische Wetgever via Flanders Tax Shelter.

 

Bron: https://www.filmfestivaloostende.be/nl/nieuws/holy-rosita-van-wannes-destoop-opent-ffo24