HET NAJAAR BIJ FLANDERS TAX SHELTER

HET NAJAAR BIJ FLANDERS TAX SHELTER

Vorige maand lanceerden diverse Vlaamse mediabedrijven hun programma's voor het najaar. Er staan weer talloze boeiende en interessante programma’s op stapel. Ook Flanders Tax Shelter draagt bij aan verschillende producties die dit najaar zullen debuteren.

Een van de programma's die u dit najaar mag verwachten op VRT MAX is "Uw Rider Is Onderweg." Deze online fictiereeks duikt in het leven van een groep fietskoeriers. Zeven individuen die op het eerste gezicht volledig verschillend lijken, blijken meer gemeenschappelijk te hebben dan gedacht: ze zijn - zowel letterlijk als figuurlijk - allemaal onderweg in hun leven. Tussen hun bezorgrondes komen ze telkens samen op hun vaste hangplek, waar ze lief en leed delen. Deze fictieserie draait om hechte vriendschappen, komische situaties, urban beats en een vleugje romantiek. Vanaf december is deze serie exclusief te zien op VRT MAX.

Daarnaast werd de eerste aflevering van de nieuwe comedyreeks "Boomer" recent uitgezonden op VRT1.  Boomer is een fictiereeks over de gewone dingen des levens, door de bril van presentator en acteur, Jan Van Looveren. De volledige reeks is beschikbaar op Streamz via deze link

Bij VTM kan u dan weer kijken naar "Moordzaken: Eeuwige Twijfel". Sommige moordzaken blijven in ons collectieve geheugen hangen zonder dat het plaatje compleet is: zaken waarbij veroordeelden hun onschuld blijven uitschreeuwen, waarbij de verkeerde persoon wordt vervolgd, of waarbij de beschuldigde ondanks sterke vermoedens wordt vrijgesproken. Misdaadjournalist José Masschelin brengt het verhaal opnieuw tot leven aan de hand van archiefbeelden en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten. Deze true crime-reeks is vanaf 6 september elke woensdag te zien op VTM.

Later in het jaar kan u bij VTM ook "Moordzaken: Wetsdokters" bekijken. Deze documentaire volgt zes specialisten op het gebied van forensische geneeskunde, vanaf de plaats delict tot in de autopsiezaal. Hoe gaan ze te werk op de plaats van het misdrijf? Wat ontdekken ze tijdens de autopsie? Welke beelden blijven in hun geheugen gegrift? En hoe verenigen ze deze bijzondere baan met hun privéleven? Zes wetsdokters delen aangrijpende en waargebeurde whodunits die zich afspelen in Vlaamse dorpen en steden.

Bovendien kan u op VTM GO terecht voor enkele exclusieve "VTM GO SHORTIES." Onlangs zijn de avonturen van Jordy uit Kessel-Lo gestart in "Jordy doet Ibiza". Na een hele zomer van vloggen, hard werken en sparen, is het moment eindelijk daar: Jordy (Jonas Van Geel) gaat naar Ibiza. Vol enthousiasme en zonder terughoudendheid beleeft hij zijn eerste wilde nacht. De volgende ochtend wordt de realiteit hard wanneer hij beseft dat zijn zuurverdiende geld als sneeuw voor de zon is verdwenen. Plotseling staat hij zonder geld en onderdak op het vakantie-eiland, en moet hij een week lang zien te overleven. Ontdek het volledige seizoen via deze link.

Tot slot kan u op VTM GO binnenkort genieten van het eerste seizoen van "Move On". Na de spetterende finale van de Vloglab Band staat Steffi Mercie een nieuw en spannend avontuur te wachten. Een danschoreograaf benadert haar met een uitdagende kans: het leiden van een dansschool voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Steffi is razend enthousiast en gaat samen met haar collega's de uitdaging aan in een prestigieuze danswedstrijd. Maar de opdracht blijkt niet zo eenvoudig te zijn...Steffi’s dansschool moet opboksen tegen de absolute top. Kan Steffi met haar getalenteerde dansers en indrukwekkende choreografieën de top bereiken? Ontdek het later dit jaar op VTM GO.

Ook op Streamz zijn er binnenkort drie producties te zien. "Hamsters" is een nieuwe is een 2D animatiereeks van de hand van illustrator & cartoonist Laura Janssens (Niet Nu Laura). De reeks vertelt het verhaal van het onwaarschijnlijke stel Philippe en Giovanni: Giovanni, die zijn stem krijgt via Rik Verheye, is permanent online en zit met zijn neus op alle laatste trends. Philippe, met de stem van Yemi Oduwale, zit liever in de zetel voor de tv, met een snack of vijf op de schoot. Samen delen ze lief, leed en vele zakken chips. Bekijk hier een exclusief eerste fragment.

Het tweede seizoen van "2DE ZIT" is vanaf oktober beschikbaar op Streamz. Het tweede seizoen gaat verder waar seizoen één eindigde. Op de avond van het feestje is er een kortsluiting in het studentenkot en dat wordt onbewoonbaar verklaard. De studenten moeten dus halsoverkop op zoek naar een nieuw kot.

"What a Drag" is dan weer een nieuwe docureeks waarin we zes drags volgen in hun tocht door het entertainmentlandschap. De performances zijn een feest voor onze sterren en de kijker, maar we willen ook laten zien wie er onder de pruik schuilgaat. Elke queen heeft een eigen verhaal en motivatie. Waarom houden ze zo van drag? Waar vinden ze hun drang om te entertainen? De reeks zal in december te zien zijn op Streamz.