HEKSENFEE OP TRIBECA FESTIVAL 2023

HEKSENFEE OP TRIBECA FESTIVAL 2023

Opnieuw werd een Flanders Tax Shelter-productie genomineerd voor een prijs op het Tribeca Festival 2023. Het filmfestival werd opgericht in 2001 door Robert De Niro, Jane Rosenthal en Craig Hatkoff. Oorspronkelijk was het festival hun antwoord op de aanslag op het World Trade Center op 11 september 2001 met de bedoeling Tribeca nieuw leven in te blazen. Intussen behoort Tribeca Festival, dat de afgelopen weken zijn 22e editie meemaakte, tot de hoogtepunten van de New Yorkse culturele agenda.

Op het festival staan zowel films, audioverhalen, games en VR-werken in de kijker. Niemand minder dan Whoopi Goldberg selecteerde Heksenfee als een van de zes geanimeerde kortfilms voor Tribeca Festival 2023. Whoopie Goldberg selecteerde de film o.m. vanwege het inspirerende karakter om van de wereld een betere plek te maken voor iedereen. 

Heksenfee kon in totaal al op 38 nominaties rekenen op filmfestivals en sleepte ook verschillende prijzen in de wacht. Zowel nationaal als internationaal scoort de productie heel goed. De 15 minuten durende animatiefilm gaat over Rozemarijn. Een fee die in een prachtig luchtkasteel woont met gouden torens. Ze moet roze jurken dragen en met toverstafjes zwaaien, taart eten zonder te kruimelen en met een honingstem zoete verhalen vertellen. Rozemarijn vindt fee├źn echter ontzettend saai en zou liever een ondeugende heks zijn. Ze vertrekt dan ook naar het heksenbos en sluit vriendschap met de heksen. Toch merkt ze dat ze af en toe een fee wil zijn en gaat ze voor het beste van de twee werelden.

Wij feliciteren iedereen die aan deze productie heeft meegewerkt. Op naar nog enkele (inter)nationale selecties en prijzen!

Bekijk de trailer van Heksenfee via deze link.