Flanders Tax Shelter-producties genomineerd voor diverse prijzen

Ook dit jaar vielen veel producties in de prijzen op diverse festivals en awardshows. Het awardseizoen van de culturele sector loopt stilaan op zijn einde. Zo blijven er nog enkele projecten in de running om een prijs in de wacht te slepen. We wachten vol spanning op de uitreikingen van Ha! van Humo, op het Kortfilmfestival in Leuven en op de European Film Awards. In totaal zijn er maar liefst 7 Flanders Tax Shelter-producties genomineerd voor één van deze competities. We maken een kort overzicht voor u.

De eerstvolgende uitreiking is deze van het Kortfilmfestival Leuven. Voor de prijs van “Beste Animatiefilm” zijn volgende producties nog in de running: Drifter, Andersland en Heksenfee. Drifter vertelt over een moderne astronaut die losgekoppeld geraakt van zijn ruimtestation. Bekijk hier de eerste beelden. In Andersland gaan enkele vreemde dieren verstoppertje spelen op de savanne. De trailer kan je alvast bekijken via deze link. Heksenfee gaat over Rosemary die haar leven als fee behoorlijk saai vindt en op ontdekking gaat in het heksenbos. Een voorsmaakje van deze kortfilm kan je hier terugvinden.

Voor de prijs van “Beste Fictiefilm” van het Kortfilmfestival Leuven wordt mede gekeken naar Nocturnus. De film ging eerder dit jaar al in première op Film Fest Gent in oktober 2022. Je kan de trailer alvast hier bekijken. Naast Nocturnus werd in dezelfde prijscategorie Portrait of a Disappearing Woman genomineerd. Uitgeput door haar dagelijkse routine besluit Sabine haar dorpswinkel te verruilen voor het onbekende.

De Ha! van Humo bekroont op 12 december 2022 het beste en origineelste tv-programma van de voorbije twaalf maanden. Vorig jaar kreeg een Flanders Tax Shelter-productie de hoofdprijs mee naar huis, met name ‘Het Scheldepeleton’. Ook dit jaar zitten we op het puntje van onze stoel, want misschien gaat er opnieuw een Flanders Tax Shelter-productie met de prijs lopen. Onze eerste genomineerde is Niets gaat over (één), een docureeks over de busramp in Sierre op 14 maart 2012. U kan de volledige reeks herbekijken op VRT MAX via deze link. De andere genomineerde is Roomies (VRT MAX), een fictiereeks over twee lesbische vriendinnen die bij elkaar intrekken op een appartement in Brussel. Ontdek het volledige seizoen via deze link