Flanders Tax Shelter op TAZ

In Oostende is het programma onthuld voor Theater aan Zee komende zomer. Het festival draagt dit jaar de titel "neem me mee over golven en generaties". Vele voorstellingen en projecten richten zich op de interactie tussen jong en oud, maar ook op de elementen die we meeslepen uit het verleden en graag zouden doorgeven aan de toekomst. 

Van 31 juli tot 10 augustus vindt in Oostende opnieuw Theater aan Zee plaats, het jaarlijkse theaterfestival. In totaal zijn er ruim 200 voorstellingen gepland, gericht op een breed publiek van alle leeftijden. Dit jaar wil het festival bruggen bouwen tussen generaties, zowel de huidige als de toekomstige. Een bijzonder onderdeel van het festival is de tijdcapsule, waar bezoekers voorwerpen in kunnen leggen die zij de moeite waard vinden om te bewaren voor toekomstige generaties.

Een hoogtepunt van het programma is de voorstelling "foreverandevergem" van Marijke Pinoy, waarin ze samenwerkt met haar moeder, kinderen en kleinkinderen. "We werken inderdaad met 4 generaties aan de voorstelling samen. Mijn moeder, die 91 is, zal niet live op het podium te zien zijn. We gaan met filmpjes werken. Maar ze zal toch een heel belangrijk deel van de voorstelling uitmaken." Deze productie wordt in totaal negen keer opgevoerd. De specifieke data zijn te vinden via deze link

Daarnaast is ook Ensor est un fou / Ensor is zot van Dries Vanhegen te zien op Theater aan Zee. Ensor est un fou is geen traditionele vertelling, biografie of documentaire, maar een kunstwerk dat de Belgische grootmeester eert tijdens het Ensorjaar. Oostendenaar Dries Vanhegen schrijft, vertaalt, hertaalt en speelt Ensor, die exact 75 jaar geleden overleed. Serge Feys, eveneens een Oostendenaar, componeert de muziek die live wordt uitgevoerd door een band met drummer Bert Huysentruyt (o.a. Gorki) en gitarist Roeland Vandemoortele (o.a. Too Tangled, Eva De Roovere).

Beide producties werden gerealiseerd met de steun van de Belgische tax shelter-maatregel via Flanders Tax Shelter. 
Ontdek het volledige programma van Theater aan Zee via deze link