Flanders Tax Shelter op de Ensors

Flanders Tax Shelter op de Ensors

Zaterdag 4 februari werden de Ensors - de Vlaamse film- en televisieprijzen – voor de 13e keer uitgereikt. Traditiegetrouw sluiten De Ensors het Filmfestival Oostende af met een heuse ceremonie. In een mix van live-uitreikingen en terugblikken werden de winnaars van 22 categorieën bekendgemaakt. De grote winnaars van de avond waren Close, Zillion en Roomies.

Roomies, de productie van regisseurs Kato De Boeck en Flo Van Deuren, werd bekroond voor Beste Fictie-Serie, Beste Scenario (Fictie-Serie), Beste Regie (Fictie-Serie) en Beste Muziek voor Mick Lemaire, Lara Chedraoui & Patrix, Juicy, Miss Angel Oriana Ikomo, Tessa Dixson, Ana Diaz, SPACEBABYMADCHA. Het regisseursduo van ‘Roomies’ mocht eerder deze week eveneens de Ensor voor Belofte van het Jaar in ontvangst nemen.

Ook enkele andere Flanders Tax Shelter-producties gingen naar huis met een of meerdere Ensors. Joke Emmers ging aan de haal met de Ensor voor Beste Acteerprestatie in Ondersteunende rol (Fictie-Serie) voor haar rol als Marie in Billie vs Benjamin. De Ensor voor Beste Jeugdfictie ging naar #LikeMe. Voor Beste Animatie ging de Ensor naar Tom Vangestel en Freek Quartier voor Interstellar Ella

In totaal werden er 8 Ensors uitgereikt voor en aan producties die mede tot stand zijn gekomen door de Belgische Tax Shelter-maatregel via Flanders Tax Shelter.

Proficiat aan alle genomineerden en winnaars!