DOCUMENTAIRES OP DOCVILLE 2023

Drie verschillende producties, die door de tax shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter werden gefinancierd, zijn genomineerd voor de Juryprijs voor de Beste Belgische Documentaire. Alle drie de documentaires gaan in première op het Leuvense festival.

Donderdag 23 maart gaat Le Pacha, Ma Mère et Moi in première. De documentaire van filmmaker Nevine gaat over haar moeder en de strijd voor het Koerdische volk. Nu haar moeder tachtig is en Nevine zelf mama wordt, staat ze stil bij deze familie-erfenis. Moet ook zij zich inzetten voor de goede zaak? Of zal de strijd met elke generatie vervagen? Bekijk de trailer alvast via deze link.

Op zaterdag 25 maart gaat de nieuwste documentaire van Borgerhoff & Lamberigts TV in première op DOCVILLE. Dag Ma gaat over Irene (103) en haar dochter Yvette (62) die samen in een woonzorgcentrum wonen. De gevorderde leeftijd van Irene roept echter wel vragen op wat er met Yvette moet gebeuren wanneer haar moeder sterft. Deze docu is een intiem portret over een unieke moeder-dochter relatie vol liefde, tederheid en familievreugde, ook in de latere fase van het leven. Ontdek hier de eerste beelden.

Beest gaat in première op maandag 27 maart. Walter Arfeuille heeft alles van een tragische held. Heel zijn leven lang wil hij de sterkste en de strafste zijn. Hij doet er dan ook alles aan om zijn grote rivaal te verslaan, krachtpatser John Massis, die in Vlaanderen geboekstaafd staat als 'de sterkste mens'. De gevallen held kruipt langzaam terug recht, met een fonkeling in de ogen onthult hij zijn nieuwe plannen. Een intiem portret van een sterk karakter. De trailer kan je hier alvast bekijken.

Benieuwd naar andere kanshebbers? Ontdek het volledige festivalprogramma en de genomineerden op docville.be.