Terug naar overzicht
The Making Of Berlin

The Making Of Berlin

7 juli 2016. Vlak na een opvoering van Zvizdal tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten regisseurs Bart Baele en Yves Degryse van BERLIN een kranige Duitser van 90 jaar oud. Ze geraken aan de praat in de foyer en zijn meteen geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Telefoonnummers worden uitgewisseld, en enkele gesprekken en weken later wordt beslist een voorstelling aan hem te wijden: een Berliner die vele jaren geleden aan de slag was als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker.
The making of Berlin is het relaas van een man met een uitzonderlijk verhaal. Iemand die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven alsnog te voltooien. BERLIN helpt met de re-enactment en het verwezenlijken van de onvervulde droom. Of dat is toch de opzet. Al snel vormen er zich barstjes in het verhaal van de man, en wordt er roet in het eten gegooid.
De voorstelling is het laatste deel van de Holoceencylcus, het framework waarbinnen BERLIN gedurende meer dan 15 jaar stadsportretten maakt. Na Jerusalem, Iqaluit, Bonanza, Moscow en Zvizdal volgt nu het sluitstuk dat zich afspeelt in de stad Berlijn. The making of Berlin brengt opnieuw een intrigerend relaas, met live muzikanten op scène, levensechte verhalen en documentaire beelden.