Terug naar overzicht
Set-Up

Set-Up

Opgezet spel? Met ‘Set-Up’ dompelen theatermaker Michiel Soete, decorbouwer GIO (Giovani Vanhoenacker) en circusgezelschap Be Flat het publiek onder in een theatrale beleving waar ze zonder het zelf te beseffen essentieel onderdeel van het spel worden. Zonder hun fysieke inbreng, wordt het einde van de voorstelling niet bereikt. Een spannend parcours vol humor, opgezette valstrikken en ‘gevaar’ in een mix van teksttheater, acrobatie/parcours, scenografie en beweging. ‘Set-Up’ wordt een installatievoorstelling die je verwezenlijkt door samen te werken en samen de juiste keuzes te maken.
Met ‘Set-Up’ thematiseren de makers op speelse wijze de gevolgen van kuddegeest, aangeprate angst en het zonder veel nadenken volgen van (valse) waarheden in de maatschappij, waarbij groepsdynamieken en groepsverleiding centraal staan. Volg je de groep? Volg je diegene met de meest verleidelijke of luidste stem? Of denken we kritisch na, en durven we te kiezen voor andere, betere opties?
In ‘Set-Up’ geldt de wet van de sterkste niet. De voorstelling laat zien hoe we elkaar echt nodig hebben, als groep, om het tij te keren voor het te laat is. Collectief samenwerken of ten onder gaan!