Terug naar overzicht
Infinity Forever

Infinity Forever

Na de break-up met haar lief ontdekt Bo een zwart gat op de plek waar vroeger haar maag zat. Het is maar zo groot als een tennisbal en toch zuigt het alles op. Alles. Haar saaie alien-ouders. De dagelijkse freakshow die haar ‘school’ moet voorstellen. Haar Spotify-account en de navelpiercing van haar beste vriendin Maxence. Zelfs haar Spaanse leerkracht Nederlands en haar hamster-broer zijn verdwenen.

In INFINITY FOREVER onderzoeken Mats Vandroogenbroeck en Jonas Baeke het plotse gevoel dat de tijd stil staat. Niet echt. Alles blijft wel bewegen. Maar in cirkels. Bo bevindt zich pal in het midden van die cirkel, en ziet alles opnieuw en opnieuw en opnieuw voorbijflitsen. De angstige blik in de ogen van haar lief, het ontstaan van het heelal en alle woorden die ze nog tegen hem had willen zeggen.

Mats Vandroogenbroeck en Jonas Baeke, makers van het geprezen ‘Bambiraptor’, experimenteren in deze nieuwe voorstelling opnieuw met taal en beeld. Ze onderzoeken het moment waar beeld en taal tekortschieten om een veel te groot gevoel te beschrijven: een gebroken hart. De zwaartekracht werkt niet meer. Tijd en ruimte lijken zich anders te gedragen.

Het enige wat ze nog kunnen doen, is omwegen nemen: langs verleden en toekomst, langs de grenzen van de taal, de marges van de ruimtetijd en de randen van de kosmos, de vergeten uithoeken van de verbeelding. Alles om maar enigszins vat te krijgen op dat onbevattelijke ‘nu’ waar Bo zich in bevindt.