Terug naar overzicht
Alma Latina

Alma Latina

‘Een wonderbaarlijk viriele stem, grandezza, elegantie en kracht’

Rolando Villazón is een van de meest gewilde artiesten van zijn generatie en een regelmatige gast op de meest gerenommeerde podia zoals de Staatsopera’s in Berlijn, München en Wenen, het Teatro alla Scala in Milaan, het Royal Opera House Covent Garden, het Metropolitan Opera New York en het Salzburg Festival. Hij werkt regelmatig samen met vooraanstaande orkesten en dirigenten zoals Daniel Barenboim en Yannick Nézet-Séguin op concert podia over de hele wereld.

Hij maakte zijn regiedebuut in 2010 in Lyon en regisseerde sindsdien producties voor het Festspielhaus Baden-Baden, de Deutsche Oper Berlin, de Weense Volksoper en voor Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf. Rolando Villazón, een exclusieve artiest bij Deutsche Grammophon sinds 2007, heeft meer dan 20 cd’s en dvd’s opgenomen en heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen albums verkocht die talloze prijzen hebben gewonnen.

Hij is ook een Chévalier de l’Ordre des Arts et des Lettres in Frankrijk, treedt op als ambassadeur voor de liefdadigheidsinstelling Red Noses Clown Doctors International en is lid van het Collège de Pataphysique Paris. In 2013 werd Rolando Villazóns debuutroman ‘Malabares’ in Spanje gepubliceerd. Duitse en Franse vertalingen van de roman zijn in 2014 gepubliceerd. Zijn tweede roman “Paladas de sombra contra la oscuridad” (“Lebenskünstler”) werd in april 2017 in Duitsland gepubliceerd en zijn derde roman zal in de zomer van 2020 verschijnen.