Terug naar overzicht
AIDA GARIFULLINA

AIDA GARIFULLINA

Wat kunnen we toevoegen aan dit indrukwekkende citaat van Placido Domingo? We zijn verheugd om ster soprano Aida Garifullina voor het eerst aan het Belgische publiek te presenteren in Bozar in onze ‘Opera Stars Series’, een unieke reeks recitals met de beste operastemmen van de wereld. Diepte, warmte en tederheid maken de stem van Aida Garifullina onmiskenbaar. Haar uitvoeringen zijn er van smaak, stijl, terughoudendheid en emotionaliteit. Deze kwaliteiten, en haar natuurlijke schoonheid, jeugd en charme, maken van haar een van de meest betoverende sterren in de hedendaagse opera.

De Russische sopraan Aida Garifullina was de winnaar van de Operalia Competitie 2013. Aida’s verbluffende titelloze debuutalbum werd in februari 2017 wereldwijd uitgebracht door Decca Records, kreeg unanieme lovende kritieken en is sindsdien bekroond met een prestigieuze ECHO Klassik-prijs. De recente hoogtepunten zijn onder meer optredens tijdens de openings- en sluitings-ceremonie van het WK in Rusland en tijdens het Concert de Paris 2018 voor Bastille Day, beide evenementen die live op televisie worden uitgezonden voor miljoenen mensen over de hele wereld. Vorig seizoen waren er ook sensationele debuten bij de Staatsoper Berlin in een nieuwe Tcherniakov-productie van Mussorgsky’s ‘Bethrothal in a Monastery’ o.l.v. Daniel Barenboim en bij de Metropolitan Opera in ‘Don Giovanni’. Aida werkte ook met dirigent Long Yu voor speciale uitvoeringen van de ‘Carmina Burana’ in Shanghai en in de Verboden Stad in Peking.

In 2019/20 maakt Aida debuten in The Royal Opera House, Covent Garden in ‘La Bohème’ en in de Bayersiche Staatsoper in’ L’elisir d’amore’. Ze keert terug naar de Wiener Staatsoper voor roldebuten als Mimì in ‘La Bohème’ en Violetta en Valéry in ‘La Traviata’. Op het concertpodium zal Aida solo-galaconcerten geven in het Teatro Colón, Buenos Aires en in heel Rusland. Een hoogtepunt van Aida’s concert schema is de Last of the BBC Proms in Hyde Park in Londen. Aida keert ook terug naar de Opéra National de Paris, de Metropolitan Opera, Staatsoper Berlin en Liceu Barcelona, ​​naast concerten, gala’s, recitals, festivals en tv-uitzendingen in heel Europa en daarbuiten.