Terug naar overzicht
C La Vie

C La Vie

C la vie, de nieuwe creatie van Serge Aimé Coulibaly / Faso Danse Théâtre wordt een avontuurlijke en kritische hedendaagse viering van het leven, een te veel aan energie dat de mens samenbrengt. Een veerkrachtig narratief dat concepten niet verhardt, maar op zichzelf iets heeft van de bevrijdende kracht van carnaval, de waanzin van een creatieve kracht die vrolijk alle obstakels wegvaagt en gevestigde regels en hiërarchieën negeert. Een collectieve viering van unieke levens.

Voor C la vie dompelt Serge Aimé Coulibaly zich onder in de traditionele gebeurtenissen en vormen die de levenscycli begeleiden. Aan de ene kant de westerse traditie van carnaval, aan de andere kant de West-Afrikaanse traditie van de Wara uit de Senufo regio. Vanuit een verkenning van de geschiedenis en de verschillende vormen en evoluties van deze oude rituelen van transgressie en hun dansen, ontwikkelt hij een nieuw ritueel voor onze hedendaagse wereld.

Voor het eerst zijn trance en het overstijgen van trance nu een integraal onderdeel van het zoektraject. De choreografische taal zal worden gevoed door traditionele vormen en ritmes, maar zal evolueren van deze eerste inspiraties tot een hedendaagse schriftuur en een gedetailleerde uitvoering met grote precisie.

Zoals bij elke creatie van Serge Aimé Coulibaly is de muziekkeuze een belangrijk ankerpunt. Voor C la vie vertrekt Coulibaly vanuit de eigen multidisciplinaire opleiding en zijn persoonlijke geschiedenis als percussionist – een discipline die hij al meer dan 20 jaar niet actief beoefent, maar die de kern vormt van zijn specifieke danstaal.